Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
  • 30 dagen bedenktijd

Apporteer hondenspeelgoed

Hondenspeelgoed voor actieve honden die het heerlijk vinden om een bal, een stok en dergelijke te apporteren.

Filters:

Apporteer hondenspeelgoed

Waarom apporteren honden ?

Veel hondenliefhebbers weten dat de honden vaak en graag een bal, een stok en dergelijke willen apporteren. De basis van dit gedrag ligt in de herkomst van de honden, zij stammen van de wolven af. De oorspronkelijke wolven zochten voedsel ver van hun hol. Daarom eten de wolven na de jacht een prooi direct op om het vervolgens bij hun hol voor de teven en puppy's weer uit te spugen. Het brengen van de prooi is een basisinstinct dat bij de huidige honden terug te zien is bij het apporteren. In principe heeft ieder hondenras dit basisinstinct, dat echter niet wil zeggen dat elke hond goed apporteert. Kenners menen echter dat ieder hond met een goede training kan leren om goed te apporteren. De jachthonden zijn de beste apporteer honden.

Er zijn veel verschillende soorten hondenspeelgoed die gebruikt kunnen worden voor apporteren en de training voor apporteren. Het bekendste en meest gebruikte artikel is natuurlijk een balletje. Vaak zien wij dat hondenbezitters hiervoor gewone tennisballen gebruiken. Deze zijn niet altijd even goed geschikt: een hond die graag op een speeltje kauwt, zal een tennisbal snel slopen, en dan ontstaat het risico dat de buitenkant of zelfs delen van de binnenkant worden opgegeten door de hond. Een betere keuze maakt u dan voor een bal die speciaal is ontworpen om door honden te worden gebruikt. De ballen van het Amerikaanse merk Chuckit worden tot de beste ter wereld gerekend, en deze zijn er ook in verschillende maten te krijgen zodat u altijd een bal heeft die uw hond ook kan oppakken met de bek.

Dummies worden ook vaak gebruikt voor trainingen, deze lijken bijzonder veel op een prooi waardoor de honden meestal bijzonder geïnteresseerd op dit speelgoed reageren en er lang en intensief mee willen spelen.

Er zijn ook vele verschillende modellen ballenwerpers, waarmee u snel en zonder veel moeite een bal ver weg kunt gooien. Zelfs zijn er automatische ballenwerpers, waarbij u de hond kunt trainen om de bal in het apparaat te laten vallen waarna de bal geheel automatisch wordt weggeschoten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company