Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
  • 30 dagen bedenktijd

De juiste maat bepalen

LET OP! Geldt voor Aqua Coolkeeper producten.

De maatvoering van de Aqua Coolkeeper producten is gebaseerd op geactiveerde producten. Dit houdt in dat niet geactiveerde producten ruimer vallen als geactiveerde producten.

Waarom meten voordat u bestelt ?

Om teleurstellingen te voorkomen, is het absoluut raadzaam om altijd even de juiste maat te bepalen voordat u een bestelling plaatst. Iedere hond is immers anders. Het is ook belangrijk, want u wilt niet alleen een mooie hondenhalsband, hondenjasje, hondentuigje of hondenkussen, maar ook een product die de goede maat heeft voor uw hond. U voorkomt hiermee een teleurstelling als de maat niet de juiste blijkt te zijn en u voorkomt extra verzendkosten als u een product moet ruilen.

Hoe bepaal ik de maat voor een hondenhalsband ?

Iedere fabrikant en ieder merk dat halsbanden produceert, hanteert een eigen maatvoering. Er is dus helaas geen enkele standaard maatvoering. Dit houdt in, dat u goed op moet letten welke maat u bestelt. Een maat XS kan bij de ene fabrikant een hele andere maat zijn dan bij een andere fabrikant.

Voor de goede orde: maten als XS, S, M, L  en dergelijke zeggen helemaal niets over de grootte van de halsband ! Het is uitsluitend een aanduiding om de verschillende maten uit elkaar te houden.

Om de juiste maat halsband voor uw hond op te meten gebruikt u een soepel meetlint en meet u de nek op het breedste punt, dichtbij de schouder op de basis van de nek. Belangrijk is dat de hondenhalsband strak en toch comfortabel zit, u moet ongeveer 2 vingers tussen de halsband en de nek van uw hond kunnen steken. De halsbanden zijn opgemeten van het eerste gaatje tot het laatste gaatje. Dit is dan de nekomvang waarvoor de hondenhalsband is geschikt. Een voorbeeld: nekomvang 27-35 cm betekent dat 27 cm de kleinste stand is en tot het eerste gaatje opgemeten en 35 cm is de grootste stand en is tot het laatste gaatje opgemeten. Mocht de nekomvang tussen twee maten invallen, dan is de grotere maat de betere keuze.

Voorbeeld: u meet een nekomvang van 30 cm. Hierbij zou een halsband van 27-35 cm uitstekend passen.

Hoe bepaal ik de maat voor een hondenjasje ?

Bij sommige hondenjasjes is de ruglengte bepalend voor de maat, bij andere jasjes de borstomvang. Neem een flexibel meetlint en meet hiermee (indien nodig) de ruglengte van de hond, vanaf het einde van de nek (tussen de schouderbladen) tot aan het begin van de staart. De borstomvang meet u op het breedste punt van de borst, direct achter de voorpoten. Om het jasje comfortabel te laten zitten, houdt u een extra 2 cm (2 vingers) aan. Zit de maat van uw hond tussen twee maten in, dan kunt u het beste de grotere maat bestellen zodat het jasje niet te strak zal zitten.

Hoe bepaal ik de maat voor een tuigje of harnas ?

De ruglengte bepalen: neem een flexibel meetlint en meet hiermee de ruglengte van de hond, vanaf het einde van de nek (tussen de schouderbladen) tot aan het begin van de staart.

De borstomvang bepalen: neem een flexibel meetlint en meet hiermee achter voorpoten de borstomvang (de rompomvang: dus meten over de rug en weer naar beneden). Om het tuigje comfortabel te laten zitten, houdt u een extra 2 cm (2 vingers) aan. Mocht de borstomvang tussen twee maten invallen, dan is de grotere maat de betere keuze.

Welke maat hondenmand, hondenkussen of hondenbed heb ik nodig ?

Iedere fabrikant en ieder merk dat hondenmanden, hondenkussens en/of hondenbedden maakt, hanteert een eigen maatvoering. Er is dus helaas geen enkele standaard maatvoering. Dit houdt in, dat u goed op moet letten welke maat u bestelt. Een maat XS kan bij de ene fabrikant een hele andere maat zijn dan bij een andere fabrikant.

Voor de goede orde: maten als XS, S, M, L  en dergelijke zeggen helemaal niets over de grootte van de mand ! Het is uitsluitend een aanduiding om de verschillende maten uit elkaar te houden.

In de uitgebreide tekst staat op onze website altijd een maattabel, u vindt deze onderaan de tekst. De maat tabellen geven altijd weer Lengte x Breedte x Hoogte (of dikte). Let op dat bij de hondenmanden de binnenmaat bepalend is hoeveel ruimte de hond heeft in de mand. 

Om de juiste maat te bepalen, meet u de hond op van de snuit tot aan de staart zodat u tot de juiste binnenmaat van de hondenmand of de juiste maat van het hondenkussen uitkomt.

Een voorbeeld: is uw hond 80 cm lang, bestel dan een mand met een binnenmaat van minimaal 80 cm lengte, of een hondenkussen dat 80 cm lang is. Hierdoor zal de hond voldoende ruimte te hebben om languit te gaan liggen.

In geval van twijfel, adviseren wij om liever een grotere maat te bestellen dan een kleinere maat.

Heeft u advies nodig ?

Heeft u advies of hulp nodig ? Voorkom een teleurstelling en extra kosten, aarzel niet om ons even te bellen op 0599-858878 of te mailen op [email protected]

Wij staan u graag te woord !

  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company