Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
  • 30 dagen bedenktijd

Hondenbuggy

Een hondenbuggy is een hondenwandelwagen waarmee u de hond gemakkelijk kunt meenemen zonder dat de hond hoeft te lopen.

Filters:

Hondenbuggy

In de afgelopen jaren zijn de hondenbuggy's een ware rage geworden. Je ziet ze overal: in allerlei modellen, klein of groot, met een hond of meerdere hondjes in zo'n hondenwandelwagen. Vaak wordt er op gereageerd, zowel positief als negatief.
Wat is nu het nut van zo'n wandelwagen voor de hond ?

Natuurlijk is het normaal voor een hond om zelf te lopen en te rennen. Maar er zijn heel veel situaties waar dat niet zo vanzelfsprekend is.

Er zijn honden die buiten heel angstig zijn. Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld door een trauma. Daar is best wat aan te doen maar niet iedere hond komt daar overheen. Voor het baasje en voor de hond is het uitlaten van de hond of het maken van een lange wandeling dan een hele opgave. Ook tijdens een wandeling kan de hond dan behoefte hebben aan een veilig plekje om even tot rust te komen. Een buggy is dan een uitkomst. De hond kan in een veilige omgeving mee naar buiten genomen worden en kan zich van tijd tot tijd even rustig terugtrekken.

Ook zijn er veel honden die in shows meelopen. Een losse hond meenemen is niet altijd even handig want het is op een show altijd heel druk met andere honden, deelnemers en bezoekers. Je moet er ook niet aan denken dat in die drukte op de pootjes van de hond wordt getrapt. Ook als je een aantal kleine hondjes meeneemt, is een buggy een goed idee. De hond of hondjes zitten er veilig in, er kan niets mee gebeuren en ze kunnen lekker gaan liggen want een buggy is veel groter dan een draagtas.

Net als een mens kan een hond last krijgen van de gewrichten door bijvoorbeeld artrose. Hierdoor gaat de hond moeite krijgen met lopen waardoor langere wandelingen soms onmogelijk worden. Iedere hondenbezitter wil toch heel graag met de hond naar buiten. Ook de hond heeft daar absoluut behoefte aan. Een kleine hond kan je nog wel in een draagtas meenemen, maar die zijn meestal alleen geschikt voor echt kleine hondjes. Grotere honden passen er simpelweg niet in. Ook in deze situatie is een buggy geen luxe artikel maar gewoon een noodzaak om de hond toch mee te kunnen nemen naar buiten zodat ze kunnen uitwaaien en (even) kunnen lopen. Ze kunnen dan ook lekker even uitrusten als de rest van de roedel verder loopt. In een situatie dat er een oudere hond samen is met jongere honden, is een buggy een goede oplossing om toch met alle honden samen nog naar buiten te kunnen.

Er zijn ook situaties dat een hond door andere gezondheidsproblemen, denk maar eens aan een hartkwaal, gewoon niet ver meer mag lopen. Zonder buggy worden de mogelijkheden om de hond uit te laten wel erg beperkt tot de groenstrook dichtbij huis. Voor de buitenlucht en het contact met andere honden is dan een buggy natuurlijk een uitkomst.

Tot slot zijn er ook hondenbezitters die gewoon graag hun hond of hondjes meenemen naar plaatsen waar een losse hond niet is toegestaan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een buggy?

Er zijn een groot aantal verschillende modellen verkrijgbaar. Ze verschillen allereerst in de grootte, dus let op dat je hond er goed in past. In een buggy moet de hond goed kunnen zitten en het liefst ook kunnen liggen, dus hou daarmee rekening. De maten staan altijd in de tekst vermeld.

Verschillende modellen kunnen ook gebruikt worden (soms met een extra set) als fietskar zodat je de buggy achter de fiets kunt hangen. Dat is heel handig als je graag fietst en de hond niet mee kan rennen (ook niet aan te raden bij warm weer overigens).
Alle buggy's zijn inklapbaar zodat ze niet al teveel ruimte innemen als je de buggy niet gebruikt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company