Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
  • 30 dagen bedenktijd

Windhonden halsbanden

Exclusieve design halsbanden voor windhonden, handgemaakt in vele verschillende ontwerpen bij Petsonline.

Filters:

Windhonden halsbanden

Windhonden halsbanden

Bent u bezitter van een prachtige windhond ? Dit is een bijzonder en mooi hondenras die oorspronkelijk veel werden ingezet voor de jacht of bij windhondenrennen.

Bekende windhonden zijn o.a. de whippets en de greyhounds. Whippets werden gefokt door mijnwerkers in Engeland. Deze zeer arme bevolkingsgroep gebruikte de whippets voor de jacht op konijnen waardoor er voldoende eten op tafel kon komen. De whippet is bijzonder snel en heeft een erg goede neus.

Greyhounds staan bekend om de sterke band met de eigenaar. Ze zijn erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Daarnaast zijn het echte jagers met een sterk ontwikkeld jachtinstinct, want de greyhounds zijn oorspronkelijk gefokt voor de jacht. Tijdens de jacht kunnen ze erg veel temperament tonen.

De windhonden hebben een diepe borstkas, zijn erg slank en het lichaam is gebouwd voor snelheid en wendbaarheid. Het gebruik van een speciale windhonden halsband in plaats van een standaard hondenhalsband is aan te raden. Door de lange en slanke nek van de windhonden kan een gewone halsband over de kop getrokken worden. De speciale windhonden halsbanden zijn extra breed (vaak zo'n 8 cm) zodat deze niet los kan schieten of over de kop kan worden getrokken.

De bijzondere windhonden halsbanden zijn vaak erg mooi gemaakt en decoratief versierd zodat de elegantie van dit hondenras wordt versterkt. 

Een martingale halsband is ook een echte aanrader bij deze hondenrassen. Door het gebruik van twee lussen kan deze nooit over de kop getrokken worden. Als er aan dit type halsband wordt getrokken, sluit de grote lus zich zachtjes om de nek. Een bijkomend voordeel is dat deze halsband uw hond beter onder controle houdt en veel vriendelijker is voor de hond dan een slipketting.

Bij Petsonline vindt u een ruime collectie aan verschillende soorten windhonden halsbanden, waaronder een prachtig assortiment aan exclusieve en handgemaakte design halsbanden die wij direct zelf importeren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company