Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
  • 30 dagen bedenktijd

Gebit

Verzorging van het gebit van de hond is belangrijk om de ontwikkeling van tandsteen tegen te gaan en ontstekingen in het tandvlees te voorkomen.

Filters:

Gebit

Verzorging van het gebit van de hond

Net zoals bij de mens, moet het gebit van de hond verzorgd worden. Het is bekend, dat slechts weinig dierenbezitters dit ook daadwerkelijk doen.

Waarom is het belangrijk ?

Een gebit van de hond heeft dezelfde elementen als bij de mens: tanden en kiezen. Het is van belang, deze goed te verzorgen om problemen met het gebit te voorkomen. Net zoals bij de mens ontstaat tandplak, dat bestaat uit etensresten, bacteriën en speeksel. Bij onvoldoende reiniging kan tandplak verharden tot tandsteen door speeksel en bacteriën in de mondholte. Tandsteen is te zien als een harde bruine laag op de kiezen en tanden, en kan uitsluitend door de dierenarts worden verwijderd. Gebeurt dit niet, zal het tandsteen tegen het tandvlees aan drukken en kunnen de wortels van de kiezen en tanden bloot komen te liggen. Vervolgens zullen bacteriën en etensresten zich daar gaan nestelen en zullen er ontstekingen ontstaan.

De hond zal duidelijk uit de bek gaan stinken. De ontsteking kan ervoor zorgen dat de kiezen en tanden los gaan zitten, wat ook nog eens erg pijnlijk is voor de hond. Ook kunnen de bacteriën zorgen voor ontstekingen in organen zoals de nieren, lever of het hart.

Om deze ellende te voorkomen, is het dus noodzakelijk om het gebit van de hond te verzorgen.

Welke mogelijkheden zijn er om het gebit van de hond te verzorgen ?

Een goede gebitsverzorging begint met het tanden poetsen. Uiteraard gaat dit het gemakkelijkst, als u hiermee begint als de hond nog jong is. Gebruik hiervoor een speciale tandpasta voor de hond, en niet een tandpasta voor menselijk gebruik. Er zijn diverse modellen tandenborstels die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik bij honden, ook zijn er elektrische tandenborstels. Voor normaal onderhoud poetst u ca. tweemaal per week, bij tandsteen of ontstekingen dagelijks, in overleg met de dierenarts.

Ook zijn er speciale doekjes om het gebit te reinigen, deze kunnen worden gebruikt als uw hond niet aan een tandenborstel kan wennen.

Een mondwater kan gebruikt worden voor een frisse adem en voorkomt de vorming van tandplak. Hiervan zijn er ook varianten die u aan het drinkwater voor het huisdier toevoegt.

Tot slot kan de juiste voeding ook meehelpen aan een gezond gebit. Zacht voer plakt vast aan de tanden en kan dus tandplak veroorzaken. Droogvoer is dan een betere keuze, want daarop moet gekauwd worden, en daarbij geldt hoe meer kauwen, hoe minder er tandplak zal ontstaan.

Als uw hond hardnekkige problemen heeft met het gebit, kunt u het beste de dierenarts hiernaar laten kijken en behandelen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company