Terug

 • Klantenservice: 0599-858878
 • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
 • 30 dagen bedenktijd

Orthopedisch Hondenkussen

Een orthopedisch hondenkussen biedt veel comfort aan honden die oud zijn of lichamelijke klachten hebben. Bij Petsonline vindt u een breed assortiment verschillende kussens. Bestel uw orthopedisch hondenkussen nu online!

Filters:

Wat is een orthopedisch hondenkussen?

Een orthopedisch hondenkussen is een kussen wat speciaal is ontworpen voor honden met pijnlijke spieren of gewrichten. Deze klachten kunnen door een ziekte veroorzaakt worden zoals artrose of andere gewrichtsaandoeningen. Maar ook oudere honden hebben vaker last van hun spieren en gewrichten. Dit soort klachten kunnen veel invloed hebben op het welzijn van uw hond. Natuurlijk wilt u niet dat uw hond pijn lijdt en wilt u het beste voor uw hond. Een orthopedisch hondenkussen kan daarom een echte uitkomst bieden.

Een orthopedisch hondenkussen is gemaakt van traagschuim, ook wel memory foam genoemd. Dit materiaal vormt zich volledig naar de vorm van het lichaam van uw hond. Zo ondersteunt het matras precies de punten die nodig zijn om de pijn van uw hond te verlichten. Dit orthopedisch hondenkussen zorgt er dus voor dat uw hond comfortabel en pijnloos kan liggen.

Waarom zou u een orthopedische hondenkussen kopen?

Zoals gezegd is een orthopedisch hondenkussen bedoeld voor honden die rug- of gewrichtspijn hebben. Je ziet dit soort klachten steeds vaker bij rashonden, maar ook oudere honden krijgen vaak last van dit soort pijntjes.

Wanneer honden niet comfortabel kunnen liggen zullen de klachten verergeren omdat een goede nachtrust bijdraagt aan het herstel. Door het bieden van een comfortabele slaapplaats, zal het welzijn van uw hond aanzienlijk verbeteren.

Maar ook voor honden die (nog) geen klachten hebben, kunnen dit soort kussens voordelen bieden. Klachten kunnen namelijk ook ontstaan door het slapen op een kussen of in een mand die geen ondersteuning biedt. Net als mensen kunnen honden ook klachten krijgen door het slapen op een slecht matras. Dus zowel voor het verlichten als het voorkomen van klachten biedt een orthopedisch hondenkussen uitkomsten.

Waar u op moet letten bij orthopedische hondenkussens

Bij orthopedische hondenkussens is er vaak sprake van een medisch belang voor uw hond. Het is daarom goed om te weten waar u op moet letten bij het aanschaffen van zo’n kussen. Zo zorgt u ervoor dat uw hond het kussen krijgt dat precies bij hem past. Er zijn vier punten waar u goed op moet letten bij orthopedische hondenkussens:

 • Formaat en vorm
 • Vulling
 • Dikte
 • Mogelijkheid om te wassen

Formaat en vorm

Het allerbelangrijkste is toch wel het formaat en de vorm. Het is namelijk van belang dat uw hond goed op het kussen past en de gewrichten van uw hond overal ondersteund worden. U vindt daarom in ons assortiment allerlei maten van orthopedisch hondenkussen XXL voor grote honden tot een orthopedisch hondenmatras voor kleine hondjes. Daarnaast is een hondenkussen traagschuim zonder rand uitermate geschikt om in bijvoorbeeld een bench te gebruiken. Maar mocht u het kussen in uw huis neerleggen is het juist fijn dat uw hond tegen een rand aan kan liggen.

Vulling

Daarnaast is het van belang om goed te kijken naar de vulling van het kussen. Voor een hond met pijnlijke spieren en gewrichten moet het kussen wel gemaakt zijn van traagschuim- ook wel hondenkussen memory foam. Alleen dit zorgt namelijk voor daadwerkelijke verlichting van de pijn.

Dikte

Ook de dikte van het kussen belangrijk is om op te letten. De afmetingen beginnen bij 5 cm. Houd hier rekening mee: hoe dikker, hoe meer comfort de orthopedische hondenkussens bieden.

Mogelijkheid om te wassen

Het komt vaak voor dat hondenmanden vies worden. Om te zorgen dat het kussen zo lang mogelijk mee gaat, is het prettig om de hoes van het kussen uit te kunnen wassen of af te kunnen nemen. Andere stoffen zijn meer vuilafstotend dan anderen. Dit zijn dingen om rekening mee te houden bij het aanschaffen van orthopedische hondenkussens.

De voordelen van orthopedische hondenkussens

De orthopedische kussens bieden - net als orthopedische hondenmanden - vele voordelen, namelijk:

 1. Het traagschuim hondenkussen biedt ondersteuning voor honden met spier- en gewrichtspijn.
 2. Honden genieten van een betere dag- en nachtrust doordat het traagschuim hondenkussen naar hun lichaam vormt. Het is dus niet alleen voor honden met pijn.
 3. Ook zorgen de orthopedische hondenkussens voor een betere bloedcirculatie. Dit draagt bij aan betere ontspanning. Hierdoor is uw hond overdag beter uitgerust.
 4. Een orthopedie hondenkussen is gemakkelijk schoon te maken. Dit is handig als uw hond vies is van buiten maar ook voor oudere honden waar wel eens een ongelukje gebeurt.

Er zijn dus verschillende voordelen voor oudere honden en honden met pijn met een dergelijk hondenkussen. Orthopedisch klinkt alsof het enkel bedoeld is voor honden waar iets aan mankeert, maar ook voor honden die jong en gezond zijn orthopedische hondenkussens een uitkomst!

Orthopedisch hondenkussen bij PetsOnline

Bestel uw nieuwe orthopedisch hondenkussen bij PetsOnline. Ons assortiment bestaat uit veel verschillende soorten en de beste merken om uw hond hoge kwaliteit te bieden. Zo vindt u bij ons Doctor Bark, Hunter of Scruffs orthopedisch hondenkussen. Of u nu op zoek bent naar een orthopedisch hondenkussen groot of klein, u vindt het bij PetsOnline! Bestelt u een orthopedisch kussen hond boven de €49 euro dan is de verzending helemaal gratis!

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons op 0599-858879. Heeft u toch de verkeerde maat besteld? Geeft niks! Bij ons kunt u profiteren van 30 dagen bedenktijd. Wacht niet langer en maak uw trouwe viervoeter blij. Zorg voor optimaal comfort en ondersteuning van uw hond met een het beste orthopedisch hondenkussen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company