Terug

 • Klantenservice: 0599-858878
 • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
 • 30 dagen bedenktijd

Koelproducten

Koelproducten om de hond af te laten koelen. De meeste honden, die bijna geen zweetklieren hebben, kunnen slecht tegen hoge temperaturen.

Filters:

Koelproducten

Koelproducten voor de hond voorkomen oververhitting !

Zoekt u koelproducten voor menselijk gebruik ? Kijk dan op onze site: www.koelproduct.nl

Wist u dat honden hun lichaamstemperatuur alleen kunnen reguleren door hijgen of door transpiratie in de voetkussens ? Honden hebben verder geen zweetklieren, waardoor ze zeer gevoelig zijn voor oververhitting of een zonnesteek. Dat kan zeer ernstige schade veroorzaken aan de organen of in extreme gevallen van oververhitting leiden tot de dood.

Het is dan ook een goed idee om uw hond te helpen om af te koelen, zeker bij hogere temperaturen. Allereerst kunt u natuurlijk lekker met uw hond gaan zwemmen in een meertje of in zee. Ook kunt u uw hond afkoelen door er water overheen te gooien. Toch zal dit niet altijd mogelijk zijn. Er zijn verschillende koelproducten beschikbaar, die u dagelijks kunt gebruiken om oververhitting van uw hond te voorkomen.

De hond niet in de auto laten

Een auto werkt als een broeikas, het achterlaten van de hond in zonnig of warm weer kan extreem gevaarlijk zijn. Het parkeren van de auto in de schaduw en de raampjes openlaten zal niet leiden tot lagere temperaturen in de auto. De zon draait dus een auto die geparkeerd wordt in de schaduw kan ineens in de volle zon staan.

In de volle zon loopt de temperatuur in de auto binnen 10 minuten op tot meer dan 50 graden.... en uw hond zit opgesloten in een oven. Op geen enkele wijze kan hij afkoelen en zal hij al gauw in shock gaan. Bent u er niet op tijd bij, dan sterft de hond een gruwelijke dood: door de te hoge temperatuur wordt het bloed dikker en kan niet meer goed circuleren. Vervolgens wordt het bloed stroperig door het stollen van de witte bloedlichaampjes door de hoge temperatuur. Uw hond verliest dan het bewustzijn. Omdat het bloed te weinig zuurstof vervoert, stikt de hond.

Als de hond nog levend wordt gevonden, kan hij overleven maar met een grote kans op beschadigingen aan hersenen en nieren.

Lange wandelingen in de zon

Met de hond wandelen in de zon kan niet zomaar. Als u op een warm wegdek gaat lopen (bijvoorbeeld asfalt, beton maar ook steen) zullen de voetzolen van de hond grote blaren gaan vormen: deze zijn vochtig bij warm weer omdat deze warmte afvoeren. Dit is erg pijnlijk voor de hond die er lang last van zal hebben. Veel beter is dus om met de hond in de zon alleen in het gras te lopen, in een laag tempo. Is de hond niet gewend aan lange afstanden ? Dan is het niet aan te raden om hem mee te nemen: lekker thuis laten op een koele plek.

Fietsen met de hond


Wordt het warmer dan 18 graden ? Dan moet u beslist niet uw hond met de fiets mee laten rennen. Allereerst zal de lichaamstemperatuur van de hond al gauw te hoog worden met risico op oververhitting. Maar ook het warme wegdek levert een gevaar op: de voetzolen van de hond zijn bij warm weer vochtig omdat ze de lichaamswarmte afvoeren. Op zo'n warm wegdek ontstaan dan al gauw blaren, die erg pijnlijk zijn voor de hond.

's Zomers is het alleen te doen om te fietsen met uw hond in de vroege ochtend en misschien op de late avond. Het advies is dan zeker om de temperatuur van uw hond goed in de gaten te houden, en gevaar voor oververhitting te voorkomen.

Afkoelen door zwemmen ?

Zwemmen kan leiden tot het afkoelen van de hond, maar niet bij iedere hond. Honden met een dikke, lange vacht lopen juist door zwemmen extra gevaar: het natte haar kan gaan broeien en leiden tot oververhitting.

Wanneer kunt u het beste een koelproduct voor uw hond gebruiken ?

Aanbevolen wordt om bij de volgende situaties uw dier te laten afkoelen:

 • bij hogere temperaturen

 • als u op reis gaat met uw dier, bijvoorbeeld in de auto

 • bij sport en spelen

 • in de warme buitenlucht

Wat kan ik van het product verwachten ?

 • vermindering van stress door hitte

 • terugdringen van een verhoogde lichaamstemperatuur

 • verlichting door vernauwde luchtwegen als gevolg van hittestress

Petsonline biedt verschillende merken aan die beschouwd worden als de beste op de markt.


Aqua Coolkeeper

De koelproducten van Aqua Coolkeeper zijn speciaal aanbevolen door dierenartsen over de gehele wereld om uw hond (of kat) te koelen in warm weer. De speciale koelmatten, koel halsbanden en bandana's voor honden zijn natuurlijk ook bruikbaar voor andere huisdieren zoals katten, konijnen, fretten etc. Aqua Coolkeeper is speciaal ontwikkeld om de lichaamstemperatuur van uw huisdier onder controle te houden en werkt middels een speciale gel. Hierdoor is het niet mogelijk om uw hond te laten zwemmen, u dient dan eerst het koelproduct te verwijderen.

Hoe werken de koel producten ?

U legt het product in koud water en na een paar minuten is het geschikt voor gebruik. De Aqua Coolkeeper zal lang koelen, tot wel 5 dagen. Na gebruik kunt u het product gewoon weer in koud water leggen en hergebruiken. Reinigen kan door een snelle handwas met milde zeep in koud of warm water.

EQDog

Het koelvest van EQDog werkt zonder gel. Door een uitgekiende en high-tech stof, wordt de hond direct afgekoeld zodra u het vest vochtig maakt. Door verdamping van het water gaat het koelvest direct aan het werk. U hoeft het koelvest zelf dus niet in water onder te dompelen, even vochtig maken is voldoende. Zolang het koelvest vochtig wordt gehouden, blijft uw hond koel. Dit is het enige koelvest op de markt waarmee uw hond ook zonder problemen kan zwemmen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company