Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
  • 30 dagen bedenktijd

Hondenpuzzel

Hondenpuzzels dagen uw hond mentaal uit en stimuleren de creativiteit waarmee u voorkomt dat de hond zich verveelt en stress wordt verminderd.

Filters:

Hondenpuzzel

Waarom een hondenpuzzel ?

Een hond is net als een mens en moet intellectueel worden uitgedaagd. Een apporteerspeeltje is meer gebaseerd op het instinct van de hond, en door uw hond een portie uitdaging te geven voor de hersenen houdt uw hond bezig en voorkomt u dat uw hond zich gaat vervelen. Wist u dat verveling vaak de oorzaak is van kauwende en knagende honden ?

Een hondenpuzzel is natuurlijk ook heel erg leuk, zowel voor de hond als het baasje. De hond kan de geestelijke energie kwijt, want vaak verveelt een hond zich. Dat is niet raar, want soms worden honden lange tijd alleen in huis gelaten. De hondenbezitter zorgt natuurlijk goed voor de hond, maar vaak beperkt de aandacht zich tot fysieke oefeningen en wordt vaak vergeten dat de hond ook het intellect moet kunnen gebruiken.

Een goede hondenpuzzel prikkelt de hond, zowel geestelijk als lichamelijk. De intelligente honden vinden het gewoon heerlijk als ze intellectueel uitgedaagd worden en zullen graag met een puzzel bezig kunnen zijn. Dierenartsen raden hondenpuzzels ook aan voor honden die bijvoorbeeld na een operatie moeten revalideren.

Als u met uw hond met een hondenpuzzel speelt, wordt de met uw hond versterkt. Hoe meer u met de hond speelt, hoe sterker de band met de hond zal worden en hoe prettiger de hond in de omgang. Gebruik een hondenpuzzel meerder keren per dag gedurende kortere periodes zodat u de hond kunt belonen met zo'n puzzel als een beloning voor goed gedrag.

Er zijn vele verschillende soorten puzzels verkrijgbaar. In het begin kan de hond een hondenpuzzel soms niet direct begrijpen en zult u de hond moeten leren, hoe de puzzel werkt. Het kost wat moeite, maar u zult blij zijn met het resultaat. Een hond die intellectueel wordt uitgedaagd, is in het algemeen rustiger en prettiger in de omgang.

Veel hondenspellen zijn gebaseerd op een systeem van aandacht, puzzelen en beloning. Er worden dan hondensnacks in de puzzel verstopt die de hond moet leren eruit te halen.  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company