Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
  • 30 dagen bedenktijd

Krabpaal

Krabpaal voor katten, ook voor grote en meerdere katten, in vele modellen en kleuren te koop bij Petsonline.

Filters:

Krabpaal

Katten krabpaal

Katten krabben in huis en buitenshuis. Vaak wordt gedacht dat katten hun nagels scherpen, maar door het krabben wordt de buitenste laag van de nagel weggeslepen en komt de nieuwe scherpe nagel naar voren. Door het krabben worden de spieren in de voorpoten getraind.

Een andere reden van krabben is het afbakenen van het territorium door het afgeven van een geur door klieren die zich in de voetzolen bevinden.

Een kat gaat ook krabben bij spanning of frustratie, bijvoorbeeld als de kat niet naar buiten kan of een conflict heeft met een andere kat.

Het krabgedrag van de kat is dus natuurlijk gedrag, dat u niet mag straffen. Uw kat zal straffen niet begrijpen en daardoor in de war raken.

Elke kat zal krabben, dus de aanschaf van een krabpaal of krabmeubel is een goede manier om schade aan uw interieur te voorkomen. Hoe jonger de kat, hoe meer de kat aan een krabpaal zal wennen. Petsonline heeft een groot aantal krabpalen uitgekozen, die vaak extra's bieden aan uw kat. Veel krabpalen hebben goede speelmogelijkheden en bieden soms meerdere plateau's aan waarop de kat kan ontspannen en slapen. Als u grote katten heeft, kijkt u dan eens naar de extreem grote krabpalen met extra dikke sisaltouwen.

Bij het maken van een keuze voor een krabpaal is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de krabpaal voldoende lang is zodat de kat er languit tegenaan kan gaan staan.

De krabpaal kan het beste geplaatst worden op een plaats in huis waar de kat vaak komt. Een aanrader is om de krabpaal dichtbij de favoriete rustplaats van de kat te plaatsen, want katten krabben graag als ze geslapen hebben.

Als u meerdere katten heeft, is het aan te raden om een krabpaal te kiezen met meerdere krabpalen of om meerdere separate krabpalen aan te schaffen. Zeker met meerdere katten is het raadzaam om te kiezen voor een krabpaal met meerdere en hooggelegen slaap- en rustplaatsen zodat iedere kat een eigen plek op de krabpaal zal hebben. Hierdoor wordt eventuele stress door angst vermeden. Als uw kat daarvan last heeft, kunt u het beste meerdere krabpalen in huis plaatsen met voldoende rust- of schuilplaatsen.

Heeft u (te) weinig ruimte is huis voor een krabpaal ? Er zijn ook diverse modellen krabpalen die u aan de muur kunt bevestigen. Dat ziet er niet alleen heel erg leuk uit, maar bespaart heel erg veel ruimte.

Voor de liefhebbers van handgemaakt design biedt Petsonline de zeer exclusieve krabpalen van Nekozen aan. Deze kleine Franse fabrikant heeft een unieke kijk op een krabpaal en ontwerpt schitterende modellen die stuk voor stuk met de hand gemaakt worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company