Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 59
  • 30 dagen bedenktijd

Houndworthy

Filters:

Houndworthy

Dit kleinschalige Engelse bedrijf ontwerpt en maakt prachtige producten voor de hond. De eigenaren willen u topkwaliteit aanbieden, zonder enige concessie te doen aan de functionaliteit en het design. Sinds 2013 willen zij graag authentieke producten maken, die zich van de massa onderscheiden. Het resultaat mag er zijn: wij bieden u met gepaste trots de unieke hondenhalsbanden en riemen aan van Houndworthy, die exclusief bij Petsonline zijn te bestellen.

De producten worden met de hand vervaardigd. Mocht er een product niet meer op voorraad zijn, dan kan het voorkomen dat er een langere levertijd van toepassing is. Houndworthy houdt geen grote voorraden aan, de productie van extra voorraad duurt 2-4 weken. Op onze website vindt u de actuele voorraad die wij in ons magazijn hebben.

Bridle Leather

Het bijzondere aan de producten van Houndworthy is de exceptionele kwaliteit dooe het gebruik van het Engelse Bridle leer. Engels Bridle leer (letterlijk: tuigen leer)wordt oorspronkelijk gebruikt om tuigen voor paarden te maken. Het leer is vergelijkbaar met zadelleer dat van origine wordt gebruikt voor paardenzadels. Het Engelse Bridle leer behoort tot de top ter wereld. Houndworthy gebruikt het leer van de firma Sedgwick & Co., dat sinds 1900 op traditionele wijze het allermooiste en beste Engelse leer fabriceert.

Bridle leer wordt gemaakt van de beste leerstukken en heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het leer ziet er uiteraard bijzonder goed uit. De diepte van de kleur is uitzonderlijk, die overigens in de loop der tijd verandert en mooi blijft. Het leer heeft geen natuurlijke onvolkomenheden die het leer verzwakken.

Het leer is glad, comfortabel en flexibel om te hanteren. Dit leer wordt gemaakt voor paardentuigen, dus het moet comfortabel zijn voor het paard om het leer op de huid te dragen.

Bridle leer is zowel sterk als duurzaam. In de ruitersport hangt het leven van een ruiter af van het leer dat niet overwacht mag falen. Ook moet het leer bestand zijn tegen een hoge belasting, en moet dit keer op keer weer kunnen verdragen.

Omdat het leer minimaal 10 jaar wordt gebruikt, is het niet alleen sterk, maar verdraagt ook slecht weer en vuil.

Bridle leer is een verbazingwekkend product, dat door Houndworthy wordt gebruikt omdat dit leer het allerbeste is voor de productie van exceptionele hondenhalsbanden en hondenriemen. Er zijn niet veel producten die beter en mooier worden na verloop van tijd en gebruik, maar bridle leer behoort wel tot die categorie.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company