Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 49
  • 30 dagen bedenktijd

Hondenstep

Steppen met je hond op de hondenstep - de nieuwste modellen !

Filters:

    Geen producten gevonden...

Hondenstep

Hondenstep

De nieuwste rage is het steppen met de hond. Iedereen kent de steppen, die tegenwoordig in hippe, moderne en veilige uitvoeringen te koop zijn. U gebruikt een hondenstep als een gewone step, en u maakt de hond vast aan de step zodat deze mee kan lopen en rennen.

Omdat u altijd een voet aan de grond heeft, wordt steppen als veiliger beschouwd dan fietsen.

Niet alleen u, maar ook uw hond krijgt door het steppen met een hondenstep beweging en een betere conditie. Het is ideaal om ervoor te zorgen, dat uw hond voldoende beweging krijgt per dag. Een half uurtje wandelen is voor veel honden niet genoeg, terwijl het fietsen met de hond ook niet voor iedereen of elke hond is weggelegd door het hoge tempo.

Honden hebben nu eenmaal veel beweging nodig om problemen als overgewicht te voorkomen. Het steppen zorgt voor een leuke en veilige manier om de hond en uzelf in goede conditie te brengen.

De steppen hebben een groot voorwiel en een kleiner achterwiel, dat zorgt voor stabiliteit en veiligheid tijdens het steppen. Het speciale ontwerp van de moderne hondensteppen zorgt voor een laag zwaartepunt dat verder bijdraagt aan veilig steppen.

De hond maakt u vast aan de looplijn die aan de speciale bevestiging op de step wordt vastgemaakt. Door de snelheid van het steppen bereikt u een normale draaf snelheid voor de hond, waardoor de spieren en gewrichten niet overbelast raken. Een ideale snelheid ligt rond de 12-14 km per uur, het gebruik van een fietscomputer kan hierbij goed van pas komen. Laat u de hond niet hard lopen, een draf is het gewenste resultaat. Het beste maakt u de hond vast aan de rechterzijde van de step waardoor u weinig last zult hebben van andere weggebruikers.

Let u erop dat steppen, net als fietsen, bij warm weer gevaarlijk kan zijn voor uw hond ? Als het warmer is dan 18 graden wordt de hond al gauw te warm en loopt een groot risico op oververhitting. Ook kan het wegdek warm worden en de voetzolen van de hond beschadigen.

Sommige honden zijn in het begin nog wat aarzelend bij het steppen, maar er zijn ook honden die het direct ontzettend leuk vinden. Ze wennen er snel aan en worden uiteindelijk helemaal enthousiast.

Voor het steppen gaat u het liefst naar rustige plekken zoals fiets- en wandelpaden in het bos of in het park. Drukke wegen of smalle paden zijn af te raden voor uw veiligheid. Het beste traint u de hond met een aantal extra commando's zodat u moeiteloos de richting aan kunt geven. Het steppen met honden die jonger zijn dan 12 maanden wordt afgeraden, ook het steppen door kinderen met de hond is niet geschikt.

Als u nog niet eerder gebruik heeft gemaakt van een step, raden wij u aan om eerst zelf goed te oefenen om het goed onder de knie te krijgen en pas later met de hond te gaan steppen. Ook moet u het steppen rustig opbouwen.

Tijdens het steppen kunt u het beste elk half uurtje stoppen om de hond te laten afkoelen en rust te gunnen. U heeft dan gelijk de gelegenheid om de voetzolen te controleren op blaren of schaafwonden. Zorgt u ervoor om voldoende water bij de hand te hebben.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company