Terug

  • Klantenservice: 0599-858878
  • Gratis verzenden NL & BE vanaf € 49
  • 30 dagen bedenktijd

Agility en training

Diverse hindernissen en hulpartikelen die gebruikt worden bij agility trainingen voor de hond.

Filters:

Agility en training

Agility training 

Agility (wordt ook wel behendigheid genoemd) is een populaire hondensport waarbij de hond zo behendig en zo snel als mogelijk een parcours aflegt met hindernissen. De sport is een afgeleide van de jumping of springsport voor paarden, maar uitgebreider. Paarden springen in de hoogte en/of in de breedte, maar bij agility klauteren honden over obstakels, rennen en slingeren door een parcours met paaltjes en rennen ook door tunnels.

Deze behendigheidsport is voor vele honden en hun eigenaren een favoriete vrijetijdsbesteding. De hond leert om een parcours af te leggen met verschillende hindernissen, en probeert dit snel en foutloos te doen. De hond krijgt daarbij begeleiding van zijn baasje met stem en gebaren, echter mag de hond niet aangeraakt worden. De training zal de hond leren nauwkeurig en goed te reageren op de verbale en non-verbale aanwijzingen.

Agility gebruikt vele verschillende soorten hindernissen en daagt de atletische vaardigheden van de hond uit. Het is niet alleen een sport, maar ook een recreatieve bezigheid voor de eigenaar en de hond. De aangeboren leergierigheid van de hond wordt door deze sport gestimuleerd.

De voordelen van deze hondensport zijn: de hond en de baas leren van elkaar, werken samen en vormen een goed functionerend team; de hond wordt beter opgevoed; de hond beweegt veel en krijgt een goede conditie.

De hond voert de opdrachten zelfstandig uit waarbij de zintuigen van de hond worden geprikkeld en het geheugen en de concentratie van de hond worden versterkt. Ook heeft de hond tijdens de training contact met andere honden zodat het sociale gedrag van de hond wordt bevordert wat het dagelijkse leven van de hond en de eigenaar ten goede zal komen.

Ook als u zelf geen agility training met uw hond doet, is het altijd weer een spektakel om te gaan kijken bij een show of wedstrijd. U zult zien hoe eenvoudig het eruit ziet, maar realiseer u hoeveel uren training daarvoor nodig zijn geweest.

Bij Agility wordt een parcours opgezet met verschillende obstakels. Een gemiddeld parcours kan bestaan uit 15 tot 22 verschillende hindernissen. De hindernissen doen een beroep op de verschillende vaardigheden van de hond zoals springen (in de hoogte en in de breedte); door een tunnel rennen; langs paaltjes een slalom doen; over planken en dergelijke lopen.

Een parcours wordt elke keer in een andere volgorde uitgezet zodat de hond en de trainer er veel plezier en telkens weer een nieuwe uitdaging in vinden.

Is mijn hond geschikt voor een Agility training ?

Elke gezonde hond met een normale bouw is geschikt voor agility – mits de hond een gezonde conditie heeft. Als de hond volgroeid is, kunt u met een agility training beginnen. Wanneer dat precies is, zal afhankelijk zijn van het ras en de grootte van de hond, bij een normale, gemiddelde, hond zal dit rond de leeftijd van 1 jaar zijn. Natuurlijk moet iedere eigenaar de training verantwoord opbouwen en rekening houden met de hond. Sommige honden zijn door de bouw minder geschikt om mee te springen: hele grote, zware honden of honden met korte benen zijn daarvan een voorbeeld.

Agility wordt opgebouwd waarbij de hond eerst alle hindernissen en toestellen leert. De eigenaar traint mee om de hond goede aanwijzingen te geven. De trainingen zijn erop gericht om de samenwerking tussen de handler en de hond te vergroten en te verbeteren om tot een goed resultaat te komen. De ingrediënten tijd, geduld en vooral plezier spelen een hoofdrol.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Petsonline 9.0 / 10 - 2276 beoordelingen op Feedback Company