Bayer Advantix

Een snelwerkend middel voor honden dat snel vlooien, teken en luizen doodt. Daarnaast beschermt het tegen muggen, zandvliegen en stalvliegen.
Artikelnummer:
B83306212
Beschikbaarheid:
Normaal leverbaar
Levertijd:
2-5 werkdagen
product-banner

Advantix

Advantix is een snelwerkend middel dat binnen 24 uur vlooien, teken en luizen doodt. Ook is Advantix geschikt om tegen muggen, teken, zandvliegen en stalvliegen te beschermen.

Let op dat dit middel uitsluitend geschikt is voor gebruik door honden.

Het middel wordt geleverd in pipetjes die u druppelt op de intacte huid tussen de haren van de hond waarna de hond 4 weken tegen vlooien is beschermd. Advantix doodt ook vlooienlarven die in contact komen met een behandelde hond, en is geschikt voor gebruik bij honden met een vlooienallergie. Ook bijtende luizen worden gedood. Uw hond wordt 4 weken beschermd tegen vlooien, 2-3 weken beschermd tegen zandvliegen, 2 tot 4 weken tegen muggen en 4 weken tegen stalvliegen.

Dosering

Honden < 4kg

1 pipet Advantage® 40

Honden tussen 4 – 10 kg

1 pipet Advantage® 100

Honden tussen 10 - 25 kg

1 pipet Advantage® 250

Honden tussen 25 - 40 kg

1 pipet Advantage® 400

Honden van meer dan 40 kg

Gebruik de geschikte combinatie van pipetten

Regen- of zwemwater hebben geen effect op de werkzaamheid van het product, tenzij uw hond veelvuldig zwemt of gewassen wordt. In dat geval kan een extra behandeling nodig zijn, met name wanneer er veel vlooien in de omgeving zijn. Laat de hond gedurende 48 uur na aanbrengen niet zwemmen in natuurwater, omdat het middel schadelijk is voor in het water levende organismen. Advantix mag niet vaker dan 1x per week worden toegediend.

Contra-indicaties

U kunt dit middel niet gebruiken bij honden die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen. Het middel is uitsluitend geschikt voor honden, ouder dan 8 weken. Minimum gewicht van de hond: 1500 gram.

Bijwerkingen

Bijwerkingen komen zelden voor, maar sommige honden kunnen tijdens de eerste dagen na het aanbrengen een voorbijgaandeovergevoeligheidsreactie laten zien: jeuk, wrijven, licht haarverlies en roodheid op de toedieningsplaats. Deze symptomen verdwijnen meestal vanzelf.

Andere, zeldzame bijwerkingen, die doorgaans vanzelf voorbijgaan, zijn:

  • onrust bij uw hond (janken, rollen)

  • braken, diarree, overmatig speekselen en gebrek aan eetlust

  • onregelmatige bewegingen en stuipentrekkingen bij honden die gevoelig zijn voor het bestanddeel permethrine

Mocht uw hond het middel oplikken, dan kan dit leiden tot zenuwverschijnselen zoals trillen en lusteloosheid.

Aanbevelingen

Uw hond kan tot 6 weken na aanvang van de behandeling opnieuw besmet raken door vlooien die zich ontwikkeld hebben in de omgeving. Bij een ernstige vlooienplaag, kan dus meer dan een behandeling nodig zijn. Daarnaast is het belangrijk om de omgeving van de hond te behandelen om volwassen vlooien en vlooienlarven te doden.

Werkzame bestanddelen

Imidacloprid, Permethrine

Klik hier voor de bijsluiter.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Beoordeling Petsonline: 9.1 / 10 (2212 beoordelingen) op Kiyoh.nl